Virksomhedskonsulent hjælper med praktikpladsjagt

VIA Beklædningshåndværkers virksomhedskonsulent bruger meget af sin tid, på at tage rundt og snakke med virksomheder. Formålet er at skaffe så mange praktikpladser som muligt. Virksomhedskonsulenten hedder Susanne Oversøe, og hun har et indgående kendskab til branchen og et stort netværk som hun bruger flittigt.

Virksomhederne har brug for forskellige ting, så Susannes fornemste opgave er at skabe løsninger hvor både virksomhed og elev får noget ud af det. Det kan være hun formidler kontakt mellem de to, det kan være hun tager med ud til samtale, eller arrangerer jobdating, hvis det er dét, virksomheden har lyst til. Virksomhedskonsulenten hjælper eleven med at forberede sig til samtalen, og gennemgå hvad der kan være vigtigt at tage stilling til inden samtalen, som fx bopæl, arbejdstider og hvad man kan bidrage med fagligt og personligt.

På billedet ses Susanne Oversøe med to elever, Victoria og Rasmus, som er med på besøg på Vrå Dampvaskeri. De skal begge til samtale omkring en mulig elevplads. De bliver vist rundt på virksomheden, for at give et indblik i de opgaver en elev skal varetage. Elevopgaver vil primært være oplægning af tøj, samt forskellige reparationer af diverse arbejdstøj i mange forskellige slags materialer. Masser af faglige udfordringer, når ting skal kunne lade sig gøre. Som man kan se på billedet, kræver det kittel at bevæge sig rundt i produktionen.

Når man er i spil til en elevplads som beklædningshåndværker, skal man inden aftalen indgås, til samtale hos virksomheden – nogle gange sammen med virksomhedskonsulenten, men som oftest alene eller med andre elever på uddannelsen, som skal til samtale samme sted.

Men udover at virksomhedskonsulenten arbejder på at finde pladser, skal man, som beklædningshåndværkerelev, også selv søge elevplads, og hvis man finder et sted som er interesseret, tages kontakt til Susanne, som vil kontakte virksomheden og hjælpe med at få en kontrakt i stand.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*