Virksomhedsbesøg på Sontex, Ikast

På Beklædningshåndværkeruddannelsen forsøger vi ofte at komme på besøg ude i forskellige virksomheder.

 

Det er meget givende for forståelsen af branchen, at se hvad der sker derude, både i de små produktionsvirksomheder, de store handelsvirksomheder og diverse underleverandører. Pludselig giver nogle af de ting man har været igennem på skolen, meget mere mening.

 

Hold B1-815 har været på besøg hos Sontex i Ikast. Firmaet leverer rundstrikkede trikotagevarer i høj kvalitet, til forskellige andre virksomheder, der producerer undertøj, trikotage, sportstøj og meget mere. Sontex har produktion både i Danmark og Polen.

Besøget blev knyttet til faget Design og Produktudvikling, og inden da havde eleverne arbejdet med Artwork (mønsterprogram), for at få en forståelse for mønsteropbygning og udvikling.

Det var spændende at se, hvordan arbejdet med mønstre foregår i virkeligheden. Endnu mere spændende var det, at de blev guidet af Charlotte Marie Madsen som er færdiguddannet beklædningshåndværker, og Thea Marie Sejer Pedersen som er beklædningshåndværkerelev i virksomheden lige nu.

Udover mønstersnak i designafdelingen, fik eleverne også en rundvisning på hele fabrikken på Sontex, som gavmildt delte ud af ekspertviden på rundstrikkeområdet.

 

Læs mere om Sontex her

 

Thea Marie Sejer Pedersen fortæller om at være i praktik i Sontex

Charlotte Marie Madsen er færdiguddannet, og er fastansat på Sontex.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*