Veninder på tværs af uddannelsen. Fra 8. klasse til hovedforløb.

De sidder altid ved siden af hinanden på de samme to pladser i klasserummet. Malou Steen til højre og Sofie Miller til venstre. Kemien er åbenlyst god, da de ofte sidder og pludrer og griner, mens de arbejder. De  er i færd med at afslutte de sidste dage på grundforløb 2, og lige om lidt skal de ud i deres praktikvirksomheder, på hovedforløbet. Og på besynderligste vis, så er de to pigers veje blevet ved med at krydse, i de sidste 4 år.

De to piger mødtes første gang i 2014, da de begge skulle på tre dages 8.klasses introkursus hos VIA Beklædningshåndværker. De fandt hurtigt sammen, da de begge kom uden at kende andre på holdet.

”Der sad jeg også til højre, og du sad til venstre” griner Malou. Og Sofie griner med, da de mindes de to ”små” piger der i en alder af 14 og 15 for første gang var væk fra folkeskolen.

 

Sofie vidste helt sikkert at det var denne vej hun ville gå, og selvom hun faktisk var lidt skuffet over brobygningsdagene, stod hun fast og tænkte, at ”der må være mere bag”. Hun gjorde folkeskolen færdig, tog et år på efterskole, og forberedte sig på at søge ind på Grundforløb 1 på Beklædningshåndværkeruddannelsen.

Malou var ikke nær så afklaret. Hun valgte at tage sine introdage på beklædningshåndværkeruddannelsen, fordi det var den der lød bedst af de muligheder der var, og var faktisk også lidt skuffet over brobygningsforløbet, selvom hun havde hygget sig med hende dér Sofie. Overvejede om hun skulle være murer eller anlægsgartner i stedet.

”Du må have et godt liv!” sagde pigerne til hinanden, da dagene var forbi. De regnede ikke med at skulle ses igen.

 

Malou gjorde folkeskolen færdig, og tog et sabbatår, da hun havde brug for en skolepause. I løbet af sabbatåret blev hun enig med den lokale Uddannelses-vejleder om, at det nok var en god idé at søge ind på Beklædningshåndværkeruddannelsens Grundforløb 1, alligevel. Og i juni 2017, halvandet år efter introdagene, tog hun så til infomøde med sine forældre.

 

Hun kom lidt sent ind i lokalet, og dér sad Sofie allerede, og så hende med det samme.

”Hov, hende kender jeg da vist” tænkte Sofie nede på sin plads, og i løbet af mødet fik de genoptaget den gode snak, selvom de havde forældre på slæb.

”Jeg synes jeg har set dig før?” – pigerne efteraber grinende sig selv, som de var dengang…

 

De startede på grundforløb 1, august 2017, og satte sig igen ved siden af hinanden, Malou til højre og Sofie til venstre, og opdagede i de kommende måneder, at den uddannelse de var kommet ind på var sindssygt spændende. Og at deres egen kemi holdt, også på den lange bane.

I løbet af grundforløb 1 skulle de søge praktikplads, for den er garantien for at kunne fortsætte på GF2. Det var svært, og årsag til mange skrupler og overvejelser.

Men de to piger landede hver én, med to dages mellemrum. Sofie fik en plads ved X-Company i Ikast, og Malou blev ansat i Egetæpper som elev.

”Hvor heldig kan man lige være?” – Pigerne snakker og retter hinanden på en hyggelig og munter måde, mens de fortæller videre: ”Det vildeste er at vi begge fik praktikpladser! Og begge virksomheder ligger tæt på hinanden. Så vi bliver ved med at følges.”

Og nu sidder de her, Malou til højre og Sofie til venstre og muntres over at de glæder sig til at komme i praktik, og også at de først for nylig opdagede, at de altid sidder med hinanden ved den samme side. Og at de nok skal mødes, om ikke andet så i Rema i Ikast ”Når jeg handler ind til mig selv, så møder jeg dig der handler ind til virksomhedens morgenmad”, fniser de i kor…

 

Næste gang de mødes, officielt, er på den 1. skoleperiode i hovedforløbet, som er i Herning i april 2019.

– Formentlig sætter Malou sig til højre, og Sofie sætter sig til venstre.

Malou Steen og Sofie Miller

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*