Research til genbrugsprojekt

Grundforløb 2 er netop startet på projekt Redesign, hvor de skal lave en overdel af genbrugsmaterialer, med materialer der er leveret af Kirkens Korshær. Slutprodukterne bliver efterfølgende solgt til fordel for værdigt trængende.

Det kræver noget research!

Dagens tur gik forleden til Kirkens Korshær i Nørre Allé i Aarhus. Her besøgte eleverne værkstedet Nål og Tråd, som er bemandet af brugere af varmestuen, og frivillige. Projektet handler om at sy gammelt om til nyt, som kan sælges i butikken Mø og Fløs i Mejlgade. Pengene går ubeskåret til varmestuen og Kirkens Korshærs arbejde.

Og de har travlt! Stort set alt hvad de syr bliver revet væk lynhurtigt, så der er altid masser af arbejde at lave.

Man har valgt nogle enkle modeller og mønstre, og så forsøger man at bruge hvad man har af genbrugsmaterialer.

 

Karen Romvig, som er daglig leder af Nål og Tråd, gav blandt andet følgende kloge ord med til eleverne:

“Tænk enkelthed og lad materialet tale! Eksperimentér og leg, og så kan det sagtens lade sig gøre at skjule hvad det var oprindeligt. – og så må I ikke være bange for at lave fejl!”

Karen Romvig fortæller om det daglige arbejde i Nål og Tråd. Genbrugsmaterialer syes om og sælges, til fordel for værdigt trængende, og lige om lidt skal eleverne selv i gang med at prøve processen.

 

Alt stof og materiale i Nål og Tråd kommer fra donationer til Kirkens Korshær. Så man bruger det der er, og kombinerer det på nye måder. Her ses en vatteret jakke af et kasseret sengetæppe, indkøbsnet af forskellige reststoffer, og en bluse af et spansk silketørklæde kombineret med en lyserød hørdug som ærmer.

 

Knapper fra lageret. Nogle er givet som de er, andre er blevet pillet af tøj som er blevet brugt til noget andet.

 

Systuen i Nål og Tråd. På bagvæggen mere stof som er doneret af private. “Stoffer fyldt med drømme”. Mange køber stof når de er ude at rejse, eller når de pludselig funder noget smukt. Og så ligger de på hylden og repræsenterer drømmene. Ofte bliver der aldrig syet noget af det.

 

 

Store og små punge med indlagt broderi. Pungene sælges i stor stil til fx turister, da de har et klart dansk look.

 

Efter besøget i Nål og Tråd i Nørre Allé, gik klassen videre til Mø og Fløs i Mejlgade, som er en genbrugsbutik, og stedet hvor tingene fra Nål og Tråd bliver solgt. Her kommer elevernes egne opgaver til salg senere, og vil kunne købes på lige fod med Nål og Tråds egne produkter.

 

Butikken Mø og Fløs i Mejlgade ligger i byens ældste forretning (Århus-kendere vil huske den for at huse Sjøreen i mange år.)

 

i Mø og Fløs hænger produkterne fra Nål og Tråd. Eleverne så sig godt omkring, for om ikke så længe er det deres tøj der hænger, med prismærke på. – Og det er en fed fornemmelse at opleve, at det man har syet er noget værd, og rent faktisk kan sælges, til en god pris.

 

Om nogle uger er eleverne færdige med deres genbrugsprojekter, og overdelene herfra vil i løbet af efteråret blive sat til salg i Mø og Fløs.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*