Praktik i virksomhed: 5 hurtige til Maria fra Brands4kids

Maria Møller Tejsner er Beklædningshåndværker-elev i børnetøjsfirmaet Brands4Kids i Herning, hvor hun er i designafdelingen. Maria er 19 år, og i gang med 2. skoleperiode på trin 2.

5 hurtige spørgsmål:

 

Hvad består dit daglige arbejde i?

Det er meget bredt. Jeg arbejder meget med print til børnetøj. Vi laver mange forskellige ting, private label, regntøj, fashion. Jeg opretter styles i PDM (elektroniske beskrivelser til udlandsproduktion, red.) når en kollektion skal sendes til leverandørerne i Kina og Indien. Jeg laver farvekort til leverandørerne. 15-20 farver defineres vha pantone-farvesystem, så farverne altid bliver den samme, i produktionen.

Jeg gør showroom klar, inden salgsmøder. Sælgerne er ofte i huset med kunder, og så skal der gøres klar til det.

Jeg retter produktionsmateriale. Alle detaljer skal være korrekte, der må ikke være fejl i materialet fra os, til leverandørerne. Tegninger, kompositioner etc. hvor både designere og indkøbere er inde over. Til sidst har vi en færdig pdf-pakke, med udførlige beskrivelser, som sendes ud til leverandørerne i udlandet.

I travle perioder har jeg også hjulpet konstruktøren med opmåling og andet. Det er meget sjovt at hjælpe de andre mærker, med forefaldende arbejde.

Jeg har meget ansvar. I sommerferien var jeg den eneste der var på arbejde, og pludselig kom en opgave ind fra en webshop der skulle bruge 50 nye styles: print og farver, fra overtøj til strømper… Så dem sad jeg og lavede alene i to uger. Det var virkelig spændende.

 

Hvad er det vigtigste du har lært i praktikken?

Tingene var helt anderledes end jeg havde troet fra grundforløbet. Der er så meget mailen frem og tilbage fra de forskellige afdelinger. Alt planlægges til mindste detalje. Alt er meget stringent. Og jeg har lært at det hele tager lang tid.

Jeg troede man sad adskilt, designere, konstruktører, indkøbere. Men sådan er det jo ikke. Vi sidder sammen, alle sammen, og spørgsmålene går på kryds og tværs. De forskellige led i virksomheden er meget afhængige af hinanden.

 

Hvordan fik du praktikpladsen?

Jeg skrev en ansøgning, og fik min mor til at tage fri fra arbejde en dag. Så kørte vi til Herning, og kørte rundt til 30-40 forskellige virksomheder. Det tog hele dagen.

Jeg gik hver gang ind og spurgte hvem jeg skulle snakke med, hvis jeg gerne ville i praktik i en designafdeling. De fleste var søde og venlige. De syntes det var sjovt jeg bare kom ind ad døren. Hvis jeg ikke kunne tale med den rigtige person, gav jeg bare ansøgningen til dem i receptionen.

5 firmaer skrev tilbage og var interesserede.

To af firmaerne tilbød mig en plads. Og så skulle jeg vælge! I det ene, et stort firma, var det receptionisten der tog imod, og de kaldte mig så til samtale et par dage efter. I det andet, et lille firma, kom jeg direkte ind til chefen og gennemførte en samtale med det samme.

Det var svært at vælge fordi det var to vidt forskellige steder. Men jeg valgte Brands4kids, og er rigtig glad for det.

 

Har du måttet flytte for at få praktikpladsen?

Nej. Jeg bor hjemme og kører til Herning i bil hver dag. Det tager en time hver vej. Jeg har overvejet at flytte herned, men det kan sagtens lade sig gøre at køre.

 

Hvad er dine fremtidsdrømme?

Jeg vil gerne læse videre som designteknolog. På VIA.

Allerede på grundforløbet vidste jeg, at jeg gerne ville have en designprofil. Jeg kan godt lide at skabe noget nyt. Konstruktion og indkøb er også spændende. Men jeg vil helst arbejde med design, og er glad for, at jeg valgte det.

Læs mere om Marias praktiksted her

Leave a comment

Your email address will not be published.


*