Pernilles praktikplads i Kina

Pernille Madsen har på trin 1 været i lære hos firmaet East, i Kina. Hun er lige nu på 2. skoleophold i Herning, og er ved at afslutte trin 1.

 

Firmaet er en danskejet virksomhed, som har hovedsæde i Ikast, med eget produktionskontor i Kina, hvor Pernille har været i 1½ år.

”Jeg snakkede med Susanne (VIAs virksomhedskonsulent, red.) som hjalp mig. Jeg hørte at der var en plads ledig derude, og så var jeg hurtig – og ivrig!!!! Jeg ønskede det virkelig!”

 

Da Pernille kom derud, hjalp virksomheden med at finde et sted af bo. Pernille tog afsted sammen med en anden elev, Kamilla, og de to boede sammen.

 

I virksomheden blev Pernille placeret i designafdelingen, der består af 5 designere og én chefdesigner. Firmaet laver private label-kollektioner til danske virksomheder.

De laver et trendoplæg til kunderne, med stofprøver. Senere bliver det til en kollektion, og kunderne vælger ud fra det. Tingene bliver syet op på en af de 5 systuer efterfølgende. Det er ”fast fashion” og der laves 60 styles om ugen. Der hentes inspiration til de forskellige kollektioner på nettet, Pinterest, Instagram etc, men også på de lokale markeder, hvor alt findes.

”Man lærer meget om priser. Fx er det jo dyrere med to flæser, end med én flæse”, fortæller Pernille. – Som efterfølgende skal finde ud af hvad kunden vil give og hvad der kan lade sig gøre.

 

Pernille arbejdede hver dag fra 9-18, med en times frokostpause. Og så havde hun fri i weekenden. Når der er skoleophold i Danmark flyver man hjem, og så tilbage igen når praktikken skal genoptages. Pernille var også heldig at komme hjem til jul og påske, så der var mange ophold i Danmark undervejs. Hjemturene i forbindelse med skoleophold, betales af virksomheden.

”Det var egentlig ikke slemt at flytte til Kina. Jeg kommer fra København og var allerede flyttet til Aarhus. Og jeg har rejst meget inden da, så det var fint. ”

”Vi har også rejst meget mens jeg var der” fortæller Pernille. ”Der er jo ikke langt til fx Tokyo, så der tog vi hen på en forlænget weekend. Og også til Philippinerne og Hong Kong.”

 

Pernille er 25 år og lige nu på skoleophold. Hendes kontrakt udløber i oktober 2017, og dernæst skal hun være i Praktikcentret, indtil hun er færdig som beklædningshåndværker på trin 2.

Vil du læse mere om Pernilles Praktikplads, så læs med her

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*