Pernilles praktikplads hos Connect Accessories

Pernille Leth har elevplads hos Connect Accessories, der ligger i Ikast. Firmaet laver moderigtige tasker og tilbehør af læder.

Pernille arbejder i indkøbsafdelingen, hvor hun beskæftiger sig med first samples (prototyper), kvalitetskontrol og klargøring til produktion. Hun hjælper med priskalkulationer, indkøb af kvaliteter, opstilling af kvalitetskrav og meget mere.

“Det kommer bag på én , hvor hurtigt det går, når man arbejder med leverandørerne” fortæller Pernille. “Man skal være opmærksom på ting, som jeg aldrig havde troet, at man skulle have styr på”. Det betyder stor kontakt med leverandører i bl.a. Indien. Der stilles tekniske krav til forarbejdning, finish, syning mv…

Det hele foregår på engelsk. Pernille kom med sit folkeskole-engelsk, og var spændt på om det var godt nok. Det var det!

“Jeg kan sagtens begå mig. Man behøver ikke at kunne tale engelsk flydende; det gør de i øvrigt heller ikke derude i Indien”. Hun vil hellere komme med nogle sprogfejl, end slet ikke at sige noget, og risikere at få noget forkert hjem fra leverandøren.

Pernille er glad for at være i praktik:

Man skal ikke være bange for, at man ikke kan leve op til forventningerne. I firmaet ved de, at man kommer som elev og skal lære. Og hvis man er villig til at lære noget, og viser gå-på-mod, så kan man få lov til meget. Der er masser af muligheder!”

Pernille har været et år i virksomheden nu, og har efterhånden fået sine egne ansvarsområder. Og praktiktiden giver hende et stort kendskab til branchens opbygning.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*