Pelsblomster i massevis med Kopenhagen Fur

I sidste weekend var otte Beklædningshåndværker-elever på forårsmesse på Ausumgaard i Holstebro. De var en del af Kopenhagen Furs arbejdende stand, for auktionshuset havde brug for elevernes erfarne beklædningshåndværker-hænder til at fremstille pelsblomster.

Formålet var at vise offentligheden og de mange minkavlere i området, hvad der kan blive ud af en minkpels. Og eleverne knoklede med forarbejdningen af pelsen. Nogle af dem har i forvejen været på pelskursus, andre prøvede kræfter med materialet for første gang.

Emmaly Beetson var med for første gang.

“Det har været helt vildt spændende at være med til, og dejligt at få indblik i den proces det er, at lave pels!” fortæller Emmaly, der har lært en masse i løbet af messen og fortæller begejstret om processen.

Der skal bruges helt særlige teknikker når man skærer og syer i pels. Når der skæres skal det gøre det i hånden, og man skal passe på ikke at klippe de lange hår af. Og når det skal syes, skal man bruge en særlig pelsmaskine, som også var installeret på standen.

VIA Beklædningshåndværker har et stærkt samarbejde med Kopenhagen Fur, og hvert år er elever fra uddannelsen på kursus i pelsforarbejdning. Derfor var det naturligt at lade eleverne indgå i messen på Ausumgaard.

Læs mere om Kopenhagen Fur her

IMG_2881

IMG_2880[1]

Emmaly Beetson og Maya Gulløv arbejder ved pelsmaskinen

Leave a comment

Your email address will not be published.


*