Olivia fortæller om sin praktikplads hos ONLY

Olivia Omme er i praktik hos ONLY og har lavet en lille fortælling om hvordan det er. Læs med her:

”Mit navn er Olivia og jeg er beklædningshåndværkerelev. Jeg har været så heldig at få en elevplads hos ONLY, og her har jeg min daglige arbejdsdag når jeg ikke er på skoleophold på VIA.

Hos ONLY er vi delt op i forskellige kategorier og jeg sidder som en del af ”ONLY woven”.

ONLY giver mig plads til at dygtiggøre mig hver dag. De har lært mig hele arbejdsprocessen i en designvirksomhed og giver mig frirum til at være kreativ og komme med input.

Hos ONLY starter en kollektion med Kick Off (inspirationsopstart.red.), hvor vi bliver sat ind i trenden for den kommende kollektion. Herefter bliver kollektionen lagt, i form af farver, former og kvaliteter. For os er det vigtigt, at vi både har noget fashion med, core og essentials. Derfor er vores kollektion opdelt herefter.

Der er på daglig basis tæt samarbejde med leverandørerne. Den kontakt er jeg også inde over, når jeg skal godkende strike off på kvaliteter og farver. (strike off = når det er klar til at blive sat i produktion. Red)

Jeg er både med til at klargøre kollektionen til salgsmøder, finde inspiration, godkende kvaliteter og tegne kollektionen.

Udover mit daglige arbejde, er jeg også så heldig at være ansvarlig for vores ONLY woven express. Her arbejder jeg tæt sammen med en indkøber. Det er vigtigt at jeg kommer op med nye og trendy styles, som skal køres hurtigt igennem. Her får jeg lov til at tænke kreativt og finde de fedeste af de fedeste styles jeg synes vi mangler i kollektionen.

I og med at jeg har været hos ONLY gennem hele min uddannelse, har jeg lært fra start af hvordan det er at være en del af en design virksomhed. Dette er også grunden til jeg har valgt uddannelsen som beklædningshåndværker. Jeg sidder dagligt i samme rolle som en designassistent, men de har stadig stor forståelse for at jeg er i gang med en uddannelse, og det er tydeligt at mærke at de også prioriterer at lære mig op.”

Og hvad siger virksomheden?

Only sætter stor pris på Olivia. De udtrykker blandt andet, at ”Det er en stor fordel, at Olivia er ung, og rammer spot-on på Onlys målgruppe. Det gør hende til en stærk sparring og ressource i vores produktudvikling”.

Endvidere ser Only det som et stort plus, at uddannelsen er i samarbejde med en virksomhed, så eleven får et førstehåndsindtryk i, hvordan det foregår i den virkelige verden.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*