Nyudviklede produkter til hjemløse

En del af eleverne i praktikcentret har i flere måneder arbejdet med produkter til hjemløse, i forbindelse med VIA Vartegn, VIAs kulturprojekt med formålet at gøre opmærksom på hjemløses udfordringer.

Eleverne på projektet har besøgt Værestedet i NørreAllé i Aarhus, og talt med de hjemløse. De har været rundt i gader og stræder og set på behovene, og på den måde har de efterhånden fået indkredset målgruppen og de udfordringer der kan ligge i at bo på gaden. Løsningerne fra eleverne er blevet meget forskellige.

 

Frejas taske, med indbygget pude i bunden.

Freja Liin har lavet en taske med flere funktioner. Tasken er tænkt som et slags transportabelt hjem, hvor man kan have de vigtigste ejendele. I Bunden er der integreret en pude som kan knappes af ved behov, og som kan bruges som siddepude hvis jorden er kold. Tasken er lavet af aflagt presenning, som stadig har en masse brugstid i sig.

 

 

 

 

Matlans beskrivelse af sit jakkeprojekt.

Matlan Thihlum har lavet en jakke/sovepose ud af et aflagt telt. ”Der er så mange telte der bliver efterladt, på fx Roskilde festival” fortæller hun, og ser tydeligt fordelen ved at bruge dem til noget nyt, i stedet for bare at smide dem ud. Jakken kan også bruges som sovepose! Når man åbner jakken og folder den ud, kommer en soveposefunktion til syne inde i ryggen. ”Det er bare lige at folde den ud!” fortæller Matlan.

Matlans jakke, hvor soveposefunktionen er foldet ud.

 

 

 

 

Anne Sophies rygsæk med indbygget pude/taske og solcelleoplader.

Anna-Sophie Dall Johansen har også tænkt videre, omkring efterladenskaberne fra landets festivaler. Men hun har kastet sig over soveposerne. Hun fortæller: ”mange går rundt med plastic poser med ting og sovepose, men jeg ville prøve at integrere det”. Hun har lavet en sovepose, der kan rulles og tages på som en rygsæk. På ydersiden af rygsækken sidder selve taskedelen. Den kan lynes af og evt. bruges som hovepude om natten. ”Så vil man også kunne passe på sine ejendele, mens man sover”, fortæller Anna Sophie. På ydersiden af rygsækken er der mulighed for at sætte et solcellepanel op, så man kan få opladet sin mobiltelefon. Alt i én.

 

 

 

Der er flere bud på produkter til hjemløse. Kig forbi udstillingen i VIA Campus C, bygning E, i stuen. 19. – 22. juni 2017.

VIA Vartegn er et kæmpe samarbejdsprojekt mellem adskillige af VIA s uddannelser, en italiensk karnevalsgruppe, og socialt udsatte og hjemløse i Aarhus. Projektet har til formål at gøre opmærksom på de udfordringer hjemløse har i samfundet. Beklædningshåndværkerne har flere forskellige ting med projektet at gøre, og én af dem er en udstilling i forbindelse med festdagene 19.-22., hvori beklædningshåndværkerelever har givet deres bud på produkter til hjemløse.

Læs også om Malthe Richters strømperulle her.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*