Nyt hold, nye praktikpladser

12 nye elever er startet på grundforløb 2 på beklædningshåndværkeruddannelsen, i august 2018.

Det specielle ved dette hold er, at de alle har en praktikaftale i en ordinær virksomhed. Det er andet hold, efter at de nye dimensioneringsregler trådte i kraft, som det er lykkedes vores praktikkontor at få ud i praktik, i samarbejde med branchen.

Det er vi ret stolte over.

Eleverne starter selve praktiktiden i virksomheden til februar 2019, og indtil da handler det om at få lagt så god en grundviden som muligt, på grundforløb 2.

Tre af eleverne er i Mesterlære, dvs de er allerede startet i virksomheden, afbrudt af kortere ophold på skolen.

 

Det har været en svær tid med dimensionering af uddannelsen, men vi kan mærke at vores elever er efterspurgte i branchen, hvilket man også kan se ved at virksomhederne vælger at støtte op om de dygtige elever, og trodser de sværere odds.

De opgaver der venter eleverne i praktiktiden er alsidige, i meget forskellige virksomheder. Nogle skal sy, andre skal sidde i en designafdeling. Nogle skal arbejde med konstruktion, andre med dokumentation af produkterne.

-Og to af eleverne skal til henholdsvis Kina og Tyrkiet, hvor de skal arbejde helt tæt på produktionen, og på den måde trækker viden med hjem til den danske tøjbranche.

Læs mere om de nye dimensioneringsregler, i dette interview med Uddannelsesleder Jette Rosendal.

 

Ud over dette hold, har vi også sagt goddag til 30 nye elever på Grundforløb 1, som alle ønsker en uddannelse til beklædningshåndværker.

Disse elever, som kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, er nu for alvor gået i gang med at søge praktikpladser, så de også kan få muligheden for at fortsætte på Grundforløb 2 til foråret.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*