Marias praktik på Grønland

Maria Naasunnguaq Grønvold Korsgaard er i praktik i virksomheden Qiviut Aps, som laver tøj i sælskind, rævepels og strikkede varer. Maria syr og konstruerer, og så hjælper hun i den tilstødende butik, hvor man kan købe virksomhedens produkter. Virksomheden ligger i Sisimiut, men de har også en butik i Nuuk.

Maria har familie der stammer fra Grønland, og taler sproget, og derfor var hun interesseret i at finde en plads dèr.

“Jeg er opvokset på Grønland i Ilulissat og flyttede til Danmark i 2000.  Jeg havde hørt at Susanne (Susanne Oversø, VIAs praktikkonsulent) havde haft én elev oppe på Grønland og så spurgte jeg hende, om jeg kunne komme derop. Så kontaktede hun dem.” fortæller Maria, som var til samtale hos ejeren, som på det tidspunkt var i Danmark pga julen.

Hun fortsætter: “Det går rigtig godt med at bruge pelsymaskinen. Og så er det nu skønt at flytte til en andet land og få nye venner og få brugt mit grønlandske sprog.”

Maria fandt selv en lejlighed at bo i, på et lokalt kollegium. Hun skal på 10-ugers skoleophold i Herning i midten af oktober. Herefter er det tilbage til lærepladsen på Grønland, indtil næste skoleophold.

Maria har sendt en masse billeder fra systuen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*