Kostumer til Musikkonservatoriet i Aarhus

Der er hektisk aktivitet ved Konstruktionsbordet i Praktikcentret. Theresa Holm og Mathilde Lautrup diskuterer metoder til at lave en helt særlig dragt.

Theresa og Mathilde kan grine endnu, selvom de har travlt :-)

Theresa og Mathilde kan grine endnu, selvom de har travlt 🙂

De har lavet flere versioner, men den er der ikke endnu. Såh.. det er bare op på hesten og arbejde videre, for den SKAL være færdig i morgen aften.

Dragten skal bruges til en forestilling af elever på Musikkonservatoriet i Århus. Der er lidt uenighed om, hvad dragten skal hedde: ”Fedmedragt”, er et bud. ”Tykmandsdragt”, er et andet.

Det bliver til hud...indenfor et døgn.

Det bliver til hud…indenfor et døgn.

Hmmm… I hvert fald skal det forestille en overvægtig person. Dragten skal kunne danses i, og eleverne på Musikkonservatoriet skal fortælle en historie vha dragten, og musik, sang og dans.

Onsdag eftermiddag er der ”sy-selv” i praktikcentret, over middag. Dvs at alle må sy på egne projekter, i stedet for de stillede opgaver, denne eftermiddag. Men det kan Theresa og Mathilde og de andre på dette projekt, godt glemme alt om i dag. I alt skal der laves ca. 10 meget forskellige dragter. Der har været seks elever sat på opgaven i de seneste uger, men efterhånden som deadline nærmer sig, er flere og flere blevet trukket ind i processen. Deadline SKAL bare holdes!

Nasima Lawal og Jeanette Thomsen syer øjne på handsker. Forestillingen skal bruge 10 par handsker, med store øjne på.

Nasima og Jeanette syer handsker.

Nasima og Jeanette syer handsker.

Jeanette har været med i projektet fra starten, og har arbejdet med andre kostumer, mens Nasima er blevet kaldt til, for at hjælpe, her de sidste dage inden deadline.

Fanndis Høgh er også blevet trukket ind i projektet undervejs. Hun skulle sy fire knaldrøde kjoler til én af forestillingerne. De ligger nu færdige og klar.

Fandiss' røde kjoler

Fandiss’ røde kjoler

Før Theresa og Mathilde kom til ”tykmandsdragten” lavede de en dronningekjole til samme projekt, syet af affaldsplast fra supermarkeder og virksomheder. Dronningekjolen står midt i systuen, i alt sin plastic-vælde, og minder alle om at deadline nærmer sig.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*