Julies praktikplads hos Godske

Julie Brønholt er i praktik i virksomheden Godske, der ligger i Sunds nord for Herning. Virksomheden producerer dametøj i forskellige brandnavne.

Julie er i gang med trin 1 på beklædningshåndværkeruddannelsen, og skal fortsætte i virksomheden på trin 2.

Undervejs kommer hun rundt i alle afdelinger af virksomheden, og nyder især at være hos én af designerne, hvor hun får lov til at være med i designprocessen, tage på inspirationsture mv. Virksomheden har i alt 13 forskellige brands, med forskellige målgrupper og det er en spændende proces at sætte sig ind i dem.

Julie fortæller: ”Vi har mange brands med forskellige målgrupper. Men jeg synes faktisk det er overraskende nemt, at arbejde med en målgruppe, som ikke er ens egen”.

Men hun hjælper også til på lige fod, i andre afdelinger, og har været i både indkøb, konstruktion og lager. Hun får derved et ret indgående kendskab til funktionerne i en moderne tekstilvirksomhed. Når Julie starter på trin 2, er det planen at hun skal 3 mdr til Letland, og være på virksomhedens egen fabrik derovre.

Julie arbejder meget i tegneprogrammet Illustrator, som bruges i mange danske tekstilvirksomheder.

Praktik // Skole

Det er meget gavnligt at veksle mellem praktik og skoleophold, fortæller Julie:

”Nogle ting går op for én, når man har været på skoleophold, og så pludselig kan se en sammenhæng, med det man laver på praktikstedet. ”

Beklædningshåndværkere hos Godske laver alt muligt andet end at sy. Virksomheden har den holdning, at der fortsat er brug for folk der kan sy, og har forståelse for faget, selvom syningen ikke foregår i virksomheden i Sunds. Det er vigtigt at man kender det fag man arbejder med.

Når Julie er færdig på trin 2, vil hun gerne læse videre, og har en drøm om engang at få sit eget sted, med syning, tryk og undervisning.

Læs mere om Julies læreplads, Godske Group.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*