I praktik i Italiens karnevalsverden

Heidi Carina Jensen har tilbragt to måneder i Viareggio i Italien, i en lidt anderledes delpraktikaftale.

Hun var i efteråret en del af de beklædningshåndværkerelever, der gennem Praktikcentret var med i projektet Vartegn, hvor der blev fremstillet en kæmpe marionetdukke. Undervejs fik Heidi ret god kontakt til de italienske dukkemagere, og inden de tog hjem fik de, med hjælp fra uddannelsens praktikkonsulent, lavet en aftale om to måneders praktik i dukkeværkstedet i Viareggio, og til slut deltagelse i karnevalsoptoget i februar 2017.

Heidi drog afsted i slutningen af oktober, med sommerfugle i maven, og blev indlogeret på et værelse hos en af deltagerne i projektet, i byen Viareggio. Byen har ca 60.000 indbyggere, og afholder hvert år et stort karneval, med et af verdens største bevægelige optog. I alt 16 grupper arbejder på deres bidrag til optoget, og de holder til i hver sin hangar i et område af byen. Heidi blev hurtigt indlemmet i gruppen, og arbejdede på at lave bl.a. 10 store aber, som var en del af denne gruppes bidrag til årets optog.

”Det var rigtigt sjovt at få lov til at bruge mine hænder” fortæller Heidi. ”Der var store faglige udfordringer, men det var fedt at finde ud af, at tingene ikke gik i stykker, selvom jeg prøvede mig frem”.

Selvom der ikke er langt mellem Danmark og Italien, er der alligevel stor forskel på hvordan dagen er struktureret. Den store frokostpause midt på dagen, skulle Heidi lige vænne sig til. ”- og aftensmad var jo først sent på aftenen, og når man har arbejdet hele dagen er det en stor omstilling for kroppen, at vænne sig til”.

Efter to måneders intenst arbejde, drog Heidi hjem ved juletid, for igen at vende tilbage i februar, for at være med i de store karnevalsoptog. Denne gang havde hun Cecilie Poulsen med, som også er beklædningshåndværkerelev, og de var med i den sidste uges stressende færdiggørelse af de sidste ting, inden den store parade. Se video fra årets parade her

 

Lige nu er projektet Vartegn 2017 på vej ind i sin endelige fase på Campus C i Aarhus. Du kan læse om projektet her og her. Frøken Vartegn, kæmpepapmachédukken, lavet i et samarbejde mellem forskellige uddannelser på VIA og en italiensk teatergruppe er på plads, og i hele uge 25 vil der være forskellige aktiviteter, bla et modeshow med genbrugstøj mandag d. 19. juni kl 12:00, lavet af beklædningshåndværkerelever. Se program for dagene her

Heidi og Camilla foran frøken Vartegn. Sammen var de i Viareggio og lave karnevalsoptog, tidligere på året, med de italienske dukkemagere.

Årets bidrag til optoget i Viareggio er på vej ud af gruppens hangar.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*