Didde er i lære i Kina

Didde Christiansen er i lære i firmaet East. Firmaet er dansk, med afdeling i Ikast, men dér hvor Didde arbejder, er i Guangzhou i Kina. Her har firmaet en stor afdeling med 200 medarbejdere.

Her sidder hun i virksomhedens designafdeling, og tegner masser af private label kollektioner (dvs kollektioner til andre firmaer).

Didde har designprofil i sin uddannelse (andre profiler er : Produktionsprofil og konstruktionsprofil) , så hun arbejder i designafdelingen, hvor  hun hjælper og efterhånden også har fået sine egne ansvarsområder.

 

Det er en stor kulturel omvæltning at arbejde i et land så langt væk fra Danmark. Men det er også fedt!

“Det fedeste er kulturforskellene. Man er langt væk hjemmefra, og lærer meget om sig selv.” fortæller Didde.

Fx om middagspausen: Vesteuropæerne holder pause, spiser og snakker. Kineserne spiser hurtigt, og derefter sover de til middag med en nakkepude, ved skrivebordet eller arbejdspladsen.

“Jeg har altid en powerbank og noget håndsprit med mig!”. Powerbanken fordi hun skal holde gang i sin mobil, håndspritten fordi hun ikke altid kan regne med at der er hverken toiletpapir eller håndsæbe på toiletterne. Men det vænner man sig til.

 

Didde bor i en lille lejlighed 3 kvarter fra arbejdspladsen. Lejligheden har virksomheden skaffet. Hun tager bussen hver dag til arbejde. i fritiden går hun til MaiTai-boksning i et nærliggende fitness-center.

Udsigten fra Diddes lille lejlighed i Guangzhou, 3 kvarter med bus fra virksomheden.

Hun har været der et år nu, og på den tid har hun været i Danmark 3-4 gange. pga skoleophold, ferier og visumfornyelser. I oktober havde hun besøg af familien. De tog bla en smuttur til hong Kong et par dage.  Så hun har haft masser af kontakt til Danmark, selvom hun er langt væk.

 

Didde er med i hele processen. Og hun lærer en masse. “Hvis man søger mulighederne, så får man dem!” fortæller hun. Lige nu håber hun at få forlænget sit ophold, så hun også kan få trin 2 i virksomheden. det vil betyde et samlet praktikophold på 2½ år. (afbrudt af skoleperioder i Danmark).

 

Du kan læse mere om Diddes praktikplads East her.

Didde har sendt en masse billeder fra sin hverdag i Kina:

 

Den første lille kollektion, Didde var med til at lave. “Det er sjovt at se”, siger hun, 1 år efter. For Didde har lavet rigtig mange ting siden da.

 

Et typisk eksempel på kollektionsarbejde i virksomheden. Stofklip, garnprøver, moods, tegninger, pantone-klip.

 

 

 

Arbejdstegninger laves i hånden, og ind imellem på computer.

 

Stofmarkedet i Guangzhou. Her har Didde brugt mange timer på at finde de helt rigtige ting til kollektionerne, med sine kolleger.

 

 

Diddes nærmeste kolleger i designafdelingen.

 

I alt 200 medarbejdere arbejder hos East i Kina. Her er de alle på firmatur til et nærliggende naturområde. Der holdes mange firmafester og arrangementer.

 

Guangzhou

 

Guanzhou

 

Guangzhou

 

Didde Christiansen

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*