Designs til Benin

Louise, Lian og Nanna blev spurgt om de ville deltage i et projekt med Ulandssekretariatet, omkring produktion af tøj i det afrikanske land Benin.

Opgaven lød således: Design en kollektion af tøj, til det danske marked, som skal fremstilles af lokale syersker i Benin. Der var en del krav til tøjet, bla skulle de kunne laves i lokale metervarer, som har en anden bredde end vestens gængse metervarer. Det skulle tænkes ind i designet. Desuden skulle kollektionen være inspireret af afrikanske farver og mønstre, og samtidig være salgbare til danske kunder.

Projektet blev afsluttet med et modeshow i DGI-huset i København. Formålet med showet var at gøre opmærksom på den udbredte uformelle økonomi i Benin, hvor befolkningen lever fra hånden til munden, uden sikkerhedsnet fra det offentlige. Man har oprettet et såkaldt ”Allianceprogram”, for at skabe nye jobs og bedre omsætning, og tegningerne fra Danmark blev sat i produktion i et kooperativ med 50-60 syersker og skræddere i Benin.

Modeshowet var første gang pigerne så det færdige tøj. ”Det har uden tvivl været den mest spændende opgave i min praktiktid” fortæller Louise.

Det var en stor motivation for beklædningshåndværkereleverne, at deres designs skulle produceres i et så anderledes land som Benin, og en god afslutning med modeshowet i København.

Beklædningshåndværkere: Lian Thi Ngo, Louise G.R. Jensen og Nanna E. Bräuner

Fotos: Maria Zahrtmann Møller og Carsten Snejbjerg

IMG_2843modeshow Carsten SnejbjergIMG_2697

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*