Campus Herning

Beklædningshåndværkernes lokaler i Herning ligger i den gamle Angli-bygning, som oprindeligt blev bygget som en skjortefabrik af fabrikant Åge Damgaard i slutningen af 60’erne. Huset er rundt, med en atriumgård i midten.

Bygningen var temmelig banebrydende for sin tid, især da Åge Damgaard hyrede kunstneren Paul Gadegaard til at male alle indvendige vægge, døre og lofter i kraftige farver. Selv møblerne blev designet og malet af kunstneren, og han brugte flere år på projektet. Det var uhørt at lade fabriksbygninger designe på den måde. Men Åge Damgaard var ikke bange for at tænke stort og anderledes.

I dag er huset betragtet som et enestående bygningsværk, og er fredet. Dvs. at vore elever hver dag møder ind i et kunstværk, og ingen der har kommet regelmæssigt i lokalerne, kan sige sig fri for at blive påvirket af den, stadig i 2017, kraftige og anderledes farvesætning. Moderniseringer og ombygninger har nænsomt ændret det indvendige, men hvis man lige skruer op for det opmærksomme blik, vil man finde de oprindelige møbler rundt omkring, og små og store detaljer som stadig er bevaret. Og selvfølgelig de stadig meget markante vægge.

Som beklædningshåndværkerelev er man på Campus Herning når man er på skoleperioder i hovedforløbet (rødt på illustrationen). Der er mulighed for skolehjem, og skolen er åben om aftenen til faglig fordybelse og socialt samvær med medstuderende.

 

 

 

 

 

Du kan læse mere om Poul Gadegaards udsmykning her og Anglibygningen her

   

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*