Buksegrundform

På hold A2 på hovedforløbet er eleverne i gang med at lave buksegrundform.

En grundform er en slags standardmønster, som er moderat i vidden og sidder til på kroppen.

På dette hold laves individuelle grundforme, dvs den enkelte elev laver sin helt egen grundform til sin helt egen krop.

En grundform bruges til at udvikle nye modeller med. Dvs når man har en veltilpasset buksegrundform, så kan man bruge den til at lave alle mulige færdige bukser med.

Her er grundformen ved at blive tegnet af i mønsterpapir, for første gang. Der lægges sømrum til, og nu skal den opsyes, så man kan se hvordan den ser ud.

Man kan lave brede ben, eller smallere ben, i forhold til grundformen. Man kan hæve taljen eller sænke taljen, og når man gør det i forhold til grundformen, så ved man at det hele passer.

Grundforme kommer i mange udgaver. Kjolegrundform, blusegrundform, med eller uden indsnit. Frakkegrundform, badetøjsgrundform etc.

Fremgangsmåde

Grundformen udvikles fra bunden, efter elevens individuelle mål, og ved hjælp af en grundopskrift.

Herefter syes den op i staut (lærredsstof) så man kan se hvordan det ser ud. Ofte vil der være småjusteringer for at grundformen fungerer helt perfekt. Dem kan du se på billederne.

Når grundformen skal tilpasses, er man nødt til at have en hjælper. Så eleverne arbejder sammen to og to, for at tilpasse hinandens mønstre.

Til sidst laves grundformen i mønsterpap, og der er nu basis for modeludvikling af en helt masse forskellige bukser, som passer perfekt til deres ejermand.

Ændringerne skrives direkte ind på den opsyede grundform, så det er nemt at huske hvad der skal justeres til den endelige papgrundform.
Der skrives også rettelser ind på hoften. Ofte er der justeringer på hoftebuen, alt efter hvordan man er bygget, i bækken og baller. Herefter tages den opsyede buks og lægges fladt på grundformen, der efterfølgende får hoftebuen justeret ind.
En færdig buksegrundform. Den smalle til højre er forstykket. Den brede til venstre er bagstykket. med denne grundform kan man udvikle alverdens forskellige buksedesigns.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*