Beklædningshåndværkere trækker i tovene

Frøken Vartegn slår sine folder i VIAs Campus Aarhus C i disse dage. Seks gange om dagen, fra 19. -22.juni, løber forestillingen ”Life of the Marionette” af stablen. Mange beklædningshåndværkerelever har i det sidste halve år været med til at lave dukken og de andre rekvisitter til forestillingen, og fem af dem er med til at styre marionetdukken.

Camilla Paulsen, Mathilde Schade, Maria Serup Søgaard, Cecilie Poulsen og Heidi Karina Jensen trækker i tovene, når Frøken Vartegn bevæger sig.

”Det er hårdt!” fortæller de. ”især dem der holder hænder og håndled, for de har to tove at trække i, og hvis de ikke har handsker på, så får de ondt i hænder og arme”.

Og når der er én der holder en hånd, og en anden der skal styre albuen, så skal man være sikker på hvad man gør. Så de har øvet meget, i flere dage.

I alt 24 forestillinger skal der gennemføres i dagene.

Det er en fed oplevelse“, fortæller de samstemmende. ”Det er en god samarbejdsøvelse, og det har været sjovt at arbejde tværfagligt med de andre uddannelser”.

Camilla Paulsen har været med siden beklædningshåndværkerne blev koblet på projektet i efteråret 2017, hvor frøken Vartegn blev lavet. På det tidspunkt fremstilledes dukken og tøjet til alle de andre rekvisitter der skal bruges til forestillingen.  Efter en lang pause, hvor hun var i Praktikcentret og arbejde, er hun nu tilbage til afslutningen med frøken Vartegn. ”Det er underligt at det snart er slut, men det har virket så naturligt at være med. Og vi har fået et godt bånd til de folk der samarbejdes med”.

Frøken Vartegn og alle de ting der sker omkring hende, er lavet i et samarbejde med adskillige uddannelser i VIA, en italiensk kunstner/karnevalsgruppe, og socialt udsatte i Aarhus. Arbejdet har stået på i fire år, og kulminerer i 5 dages fest i juni 2017, i forbindelse med kulturbyåret.

Se programmet for dagene her

Leave a comment

Your email address will not be published.


*