Beklædningshåndværker udvikler mønsterlodder

For noget tid siden stod Mia Bergquist Børger ved spisebordet i stuen, og var ved at lave mønster til en opgave på beklædningshåndværkeruddannelsen. Alle der konstruerer har erfaret, at det er rart med nogle lodder der kan holde papiret på plads, så hele mønstret ikke rykker sig.

Mia brugte alt hvad hun kunne finde, der var lidt tungt: Glas, penalhus, saks, vaser osv. Hendes kæreste sad og betragtede hende og hendes arbejde med alle de forskellige ”lodder”. Som Industritekniker begyndte han at overveje hvordan sådan nogle lodder skulle se ud, hvis de skulle være rigtig gode.

Hele episoden har betydet at de to sammen har udviklet de perfekte lodder, og lavet et firma der producerer og sælger dem, til brug ved mønsterkonstruktion. Mia elsker at lave tøj, og vil læse videre som konstruktør. Hun er meget detaljeorienteret og firmaet er en lille sjov ekstrating ved siden af deres daglige arbejde/uddannelse. Mia blev uddannet Belædningshåndværker i marts 2017. Hun tog trin 1 på VIA University College, og var i praktik i Atelier 2000 i Sønderborg, et uniformsskrædderi, som syer gallauniformer til offentlige instanser, og præstekjoler.

 

”Jeg vil gerne nørde, samtidig med at jeg er kreativ. En kreativ nørd?” smiler Mia.

 

Mia fortæller om loddernes udformning:

  • De har runde kanter, så de ikke river papiret i stykker.
  • De runder indad på midten, så de er nemme at gribe fat i.
  • Højde og bredde er meget gennemtænkt: de er ikke så høje så de vælter, og de er heller ikke så brede så de fylder for meget på papiret.
  • Vægten er centreret i midten, så de er nemme at håndtere. Et lod vejer 450 g
  • Overfladen er glasblæst, hvilket giver en mat overflade, så der ikke kommer tydelige fingeraftryk på.
  • 100 % rustfri stål.

 

https://bakowsky-design.dk/

Mia Bergquist Børger

 

 

 

 

 

1 Comment

  1. Mønsterlodder, genialt!!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*