Praktik i virksomhed: 5 hurtige til Anne fra Stof og Stil

Anne Kratmann Clausen er elev hos Stof og Stil i Herning. Virksomheden sælger metervarer i egne butikker over hele landet. I hovedsædet i Herning laves design og inspiration til kunderne, og der syes gardiner på bestilling. Anne er færdig som Beklædningshåndværker med produktionsprofil til april 2017. Anne er 23 år.

5 hurtige spørgsmål:

 

Hvad består dit daglige arbejde i?

Jeg er dele-elev mellem modelsystuen og gardinsystuen. På modelsystuen laver vi udstillingsmodeller til butikkerne, og opsyr modeller til foto og sådan noget. Det er dejligt. Gardinsystuen er mere samlebånds- effektivt. Det er meget forskelligt fra det ene sted til det andet, men rart nok at få begge dele med.

Jeg møder klokken 7:00. Hvis jeg skal i gardinsystuen, så starter jeg fxved overlocken, med syning og tilpasning af gardiner. I perioder står man en del ved den samme maskine, men det kommer an på hvor travlt vi har. Der er jo altid noget man er bedre til end andet.

På modelsystuen går jeg i gang med bestillinger der er kommet fra butikkerne. Noget skal hurtigere afsted end andet.

 

Hvad er det vigtigste du har lært i praktikken?

Jeg skal lade være med at tænke at ”det kan jeg ikke”. Der er ikke noget jeg ikke kan! Man skal ikke sætte grænser for sig selv!

Omkring finish: Gardinerne bliver sendt hjem i private hjem. De skal være pæne og rene, og uden folder eller tråde. Det skal være lige og se godt ud. Og i butikkerne skal modelopsyningerne også se godt ud, ellers køber kunderne ikke noget. Det skal lige presses en ekstra gang.

 

Hvordan fik du praktikpladsen?

Vi var tre der kom i virksomhedspraktik i 14 dage hver, i firmaet (arrangeret af VIAs virksomhedskonsulent, red.). Derefter skrev jeg en ansøgning, og så kom jeg til samtale, og fik pladsen. Og startede lige efter sommerferien.

 

Har du måttet flytte for at få praktikpladsen?

Ja. Det var et krav at man skulle bo i Herning. Jeg bor i kollegiet syd for skolen. Det er dejlig let, tæt på både skole og praktiksted. 1,1 km til Bilka, det er ok.

Min dag er lang, fra 7-16. Når jeg kommer hjem er jeg træt, efter at have brugt øjne og ører hele dagen. Jeg tænker meget.  Jeg kan godt lide at jeg har nogle timer for mig selv, så i hverdagen mærker jeg ikke, at jeg bor i en ny by. Det er mest i weekenden, men så har jeg en kæreste i Aarhus, og min familie bor i Sønderjylland. Større er Danmark jo heller ikke. Jeg kan godt lide at være alene.

 

Hvad er dine fremtidsdrømme?

Det ved jeg ikke helt endnu. Jeg skal være barselsvikar når jeg er færdig, i Stof og stil, for der er én der er gravid. Så kan jeg få tjent nogle penge. Jeg vil gerne læse videre, men ved endnu ikke helt hvad, eller hvor.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*